Články

ĆESKÁ ZELENINA JE NA MAPĚ A V PLNÉ SKLIZNI

29.06.2023 | ZUČM


česká zelenina je na mapě a v plné sklizni

 

Tisková zpráva, 27. 6. 2023

 

Čeští zelináři jsou v plné sklizni, čerstvá zelenina všech druhů z lokální produkce je nyní snadno dostupná na pultech obchodů, ve farmářských prodejnách i při samosběrech. 

 

Čeští pěstitelé zeleniny denně sklízí čerstvou zeleninu pro přímou spotřebu. Zelenina všech druhů je šetrně sklízena a dodávána na pulty obchodů, lze ji snadno koupit i ve farmářských prodejnách, prodejnách lokálních produktů, nebo při samosběrech.

 

Nyní je ta správná doba jíst čerstvé, zdravé a lokální jídlo. Zelenina, která nyní dozrává má nejvíc všeho – vitamínů, čerstvosti, regionální původ, a navíc je snadno k dostání ve všech druzích. Zákazníkům, kteří mají zájem nakupovat a jíst lokálně může pomoci i naše Mapa pěstitelů“ říká předsedkyně ZUČM Monika Nebeská. 

 

Aby se zákazníci mohli při nákupu jednoduše orientovat v nabídce zeleniny, certifikuje Zelinářská unie Čech a Moravy pěstitele, kteří pěstují šetrným způsobem, v tzv. Integrované produkci ochrannou známkou. Od letošního roku je možné najít zeleninu i ovoce vypěstované tímto způsobem pod jednou značkou.

 

Aktuální zprávy o průběhu sezony, zprávy o dostupnosti české zeleniny, o situaci na polích, sklenících a skladech lze najít také na stránkách Zelinářské unie Čech a Moravy, a to jak v rubrice Česká zelinářská sezona 2023, tak i na Mapě pěstitelů.

 

 

Kontakt pro média:

Alice Kouřilová, ZUČM

tel: 777 272 437, e-mail: kourilova@zelinarska-unie.cz

www.zucm.cz

 

 

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog