Recept

Smažený řapíkatý celer

01.03.2020 | Řapíkatý celer


Ingredience

450 g řapíkatého celeru
2 kusy citróny
3 kusy vajec
60 g strouhanky
  mletý černý pepř
  sůl
  olej na smažení

Postup přípravy

  • Očištěné a omyté řapíky celeru nakrájíme na 7 cm dlouhé dílky, které uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a zakapeme citronem.
  • Potom je osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové položíme na papírové utěrky, odsajeme přebytečný tuk.
  • Smažený řapíkatý celer podáváme s vařeným bramborem.
  • Zdroj: http://recepty.vareni.cz/smazeny-rapikaty-celer/

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog