Salát s čerstvou nebo karamelizovanou cibulí
01.03.2020 | Cibule
Ingredience
| 200 g | čerstvý baby špenátementál |
| 5 ks | zeleného chřestu |
| 1 kus | červené papriky |
| 1 kus | sýru typu feta |
| 1 kus | cibule |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| vinný ocet | |
| třtinový cukr |
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, dochuťte solí, pepřem a červeným vinným octem. Cibuli můžete nechat i zkaramelizovat. Na másle opékejte 2 cibule nakrájené na plátky asi 10 minut. Přidejte k nim dvě lžíce třtinového cukru a 2 lžíce červeného vinného octa. Za stálého míchání čekejte, až šťáva zkaramelizuje. Cibuli vyjměte a na pánvi opečte 2 svazky přepůleného zeleného chřestu. Mezitím si nakrájejte čerstvý baby špenát a červenou papriku. Zeleninu smíchejte, zakápněte lžící olivového oleje a navrch dejte cibulku. Můžete nakrájet i sýr feta.
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu