Recept

Řapíkatý celer plněný v těstíčku – smažený

01.03.2020 | Řapíkatý celer



Ingredience

4 řapíky celeru
70 g anglické slaniny
70 g Nivy
100 ml perlivé vody
1 kus vejce
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce hladké mouky
  olej na smažení

Postup přípravy

  • Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlubší žlábek (kvůli pozdějšímu plnění). Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky. Řapíky překrojíme na polovinu a dáme nejlépe do hrnce na pařák na 3 minuty pod pokličkou přejít varem. Vyndáme na talíř a necháme vystydnout.
  • Ze sýra a slaniny si nakrájíme špalíčky stejně dlouhé, jako řapíky. Obojí opatrně natlačíme do žlábků řapíků a obalíme v těstíčku.
  • Smažíme ve vetší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
  • Podáváme s různě upravenými bramborami jako hlavní chod.
  • Takto osmažený řapík je také velice chutný s česnekovým dipem, připraveným smícháním jogurtu, trochou tatarky a prolisovaného česneku.
  • Poznámka: Řapík lze z těstíčka přemístit ještě do strouhanky a poté osmažit(ale dělá se to velice špatně). Je chutný i obalený v hrašce.
  •  Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/32796-rapikaty-celer-plnenyv-testicku-smazeny/

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog