Recept

Quiche se sýrem, špenátem a smetanou

03.03.2020 | Francouzská kuchyně


Ingredience

200 g hladké mouky
4 lžíce másla
1 kus vejce
1 lžička soli
4 plátky slaniny
1 lžíce olivového oleje
1 kus cibule
1 stroužek česneku
250 ml smetany na šlehání
100 g ementálu
5 kusů vajec
400 g čerstvého špenátu
  sůl
  pepř
  muškátový oříšek

Postup přípravy

  • Mouku, sůl, máslo a vejce zpracujeme na pevné těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů.
  • Rozválíme na placku o průměru asi 26 cm, přeneseme a prsty vtlačíme do koláčové formy. Propícháme, vyložíme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10 minut, vyndáme papír s fazolemi a ještě pečeme. Snížíme teplotu a korpus vyndáme z trouby.
  • Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. V hlubší pánvi na oleji opečeme slaninu, cibuli a česnek. Vmícháme smetanu, sýr, vejce a špenát. Osolíme a ochutíme.
  • Vlijeme na základ, povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme 35-40 minut.

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog