Quiche se sýrem, špenátem a smetanou
03.03.2020 | Francouzská kuchyně

Ingredience
200 g |
hladké mouky |
4 lžíce |
másla |
1 kus |
vejce |
1 lžička |
soli |
4 plátky |
slaniny |
1 lžíce |
olivového oleje |
1 kus |
cibule |
1 stroužek |
česneku |
250 ml |
smetany na šlehání |
100 g |
ementálu |
5 kusů |
vajec |
400 g |
čerstvého špenátu |
|
sůl |
|
pepř |
|
muškátový oříšek |
Postup přípravy
- Mouku, sůl, máslo a vejce zpracujeme na pevné těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů.
- Rozválíme na placku o průměru asi 26 cm, přeneseme a prsty vtlačíme do koláčové formy. Propícháme, vyložíme pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10 minut, vyndáme papír s fazolemi a ještě pečeme. Snížíme teplotu a korpus vyndáme z trouby.
- Listy špenátu omyjeme, spaříme a necháme okapat. V hlubší pánvi na oleji opečeme slaninu, cibuli a česnek. Vmícháme smetanu, sýr, vejce a špenát. Osolíme a ochutíme.
- Vlijeme na základ, povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme 35-40 minut.