Pravá cibulačka
01.03.2020 | Cibule

Ingredience
3 kusy | cibule |
1 litr | hovězího vývaru |
100 g | sýr ementál |
mouka | |
máslo | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
bobkový list | |
bageta |
Postup přípravy
- Oloupejte 3 velké cibule, pokrájejte na tenká kolečka a smažte na másle asi 10 – 15 minut.
- Mezitím si přichystejte asi 1 litr hovězího vývaru. Až cibule chytne zlatohnědý nádech, poprašte ji moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
- Poté přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte.
- Polévku vařte asi půl hodiny na mírném ohni.
- Zatímco se vývar vaří, připravte si bagetu – nakrájejte ji na plátky, posypte sýrem typu ementál a krátce zapečte v troubě. Před podáváním bagetu položte na polévku.
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu