Recept

Pravá cibulačka

01.03.2020 | Cibule


Ingredience

3 kusy cibule
1 litr hovězího vývaru
100 g sýr ementál
  mouka
  máslo
  mletý černý pepř
  sůl
  bobkový list
  bageta

Postup přípravy

  • Oloupejte 3 velké cibule, pokrájejte na tenká kolečka a smažte na másle asi 10 – 15 minut.
  • Mezitím si přichystejte asi 1 litr hovězího vývaru. Až cibule chytne zlatohnědý nádech, poprašte ji moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
  • Poté přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte.
  • Polévku vařte asi půl hodiny na mírném ohni.
  • Zatímco se vývar vaří, připravte si bagetu – nakrájejte ji na plátky, posypte sýrem typu ementál a krátce zapečte v troubě. Před podáváním bagetu položte na polévku.
  • Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog