Recept

Polévka z řapíkatého celeru

01.03.2020 | Řapíkatý celer


Ingredience

250 g řapíkatého celeru
150 g mrkve
1 kus cibuli
1 litr zeleninový vývar
30 g másla
150 ml smetany
  muškátový oříšek
  zázvor
  sůl
  pepř
  čerstvá petrželová nať

Postup přípravy

  • Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev.
  • Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou.
  • Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalijte smetanou a podle potřeby dosolte.
  • Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.
  • Zdroj: http://fresh.iprima.cz/recepty/polevka-z-rapikateho-celeru

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog