Polévka z řapíkatého celeru
01.03.2020 | Řapíkatý celer

Ingredience
250 g | řapíkatého celeru |
150 g | mrkve |
1 kus | cibuli |
1 litr | zeleninový vývar |
30 g | másla |
150 ml | smetany |
muškátový oříšek | |
zázvor | |
sůl | |
pepř | |
čerstvá petrželová nať |
Postup přípravy
- Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev.
- Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou.
- Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalijte smetanou a podle potřeby dosolte.
- Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.
- Zdroj: http://fresh.iprima.cz/recepty/polevka-z-rapikateho-celeru