Recept

Plněná cibule podle Zdeňka Pohlreicha

01.09.2019 | Cibule


Ingredience

4 kusy cibule
200 g kuřecích játer
100 g hub (lišky a žampióny)
100 g fazolí
1 dcl olivový olej
1 litr kuřecího vývaru
4 kusy řapíkatého celeru
pár kuličky černého pepře
0,75 g kachního sádla
1 kus česnek
50 g pistácií
2 kusy mrkve
  bobkový list
  tymián
  petrželová nať
  sůl
  máslo

Postup přípravy

  • V kastrolu smíchejte 0,75 g kachního sádla, 1 vyloupaný česnek, bobkový list, tymián, zelenou petržel, pár kuliček černého pepře, 4 velké cibule, zlehka osolte a opepřete, zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Jakmile cibule změkne, vylovte ji, odřízněte vršek a opatrně vydlabejte dužinu.
  • Na olivovém oleji orestujte 200 g kuřecích jater, odložte je stranou a na pánvi osmažte 100 g hub (lišky, žampiony) doměkka, přidejte 100 g vařených fazolí, 50 g pistácií, dužinu z cibule, lžíci másla, tymián a 1 litr kuřecího vývaru. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, vsypte pokrájená játra, dochuťte solí a pepřem a směsí naplňte cibule. Krátce zapečte v troubě.
  • Mrkev, kousek řapíkatého celeru, 1 nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a 2 větvičky rozmarýnu orestujte, přidejte hrst namočených bílých fazolí, zalijte vodou a uvařte doměkka. Omáčku rozmixujte a přeceďte, zašlehejte do ní máslo a podle potřeby rozřeďte kuřecím vývarem. Vyšlehejte do pěny. Do hlubokého talíře naservírujte cibulovou marmeládu, navrch položte plněnou cibuli, přelijte šťávou a dokola nalijte fazolovou omáčku.
  • Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog