Recept

Kuřecí nákyp s brokolicí a bramborem

13.02.2020 | Brokolice



Ingredience

300 g kuřecích prsíček
3 kusy vajec
3 dl smetany
2 kusy brokolice
100 g  čedaru
800 g  brambor
2 lžíce olivového oleje
  máslo na vymazání
  kari koření
  sůl
  pepř mletý
  strouhanka na vysypání

Postup přípravy

  • Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na slabé nudličky. Nudličky orestujeme na trošce olivového oleje. Kuřecí nudličky okořeníme troškou kari koření, solí a pepřem. Podle potřeby podléváme trochou vody. Hotové kuřecí nudličky necháme zatím stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a dáme též vařit do osolené vody. Brokolici po uvaření ihned propláchneme pod studenou vodou. Smetanu, vejce a nastrouhaný sýr promícháme.
  • Mísu vhodnou do trouby vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno formy poskládáme část brambor, které jsme opatrně promíchali s brokolicí. Na směs poklademe kuřecí nudličky, které přikryjeme zbytkem brambor. Nákyp přikryjeme dochucenou smetanou a vše dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme dozlatova asi 45 minut.
  • Kuřecí nákyp s brokolicí a bramborem rozdělíme na talíře a podáváme teplé jako hlavní chod.
  • Zdroj: http://recepty.vareni.cz/kureci-nakyp-s-brokolici-a-bramborem/

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog