Králík na česneku a rozmarýnu
03.03.2020 | Francouzská kuchyně

Ingredience
4 porce | králíka |
1 kus | česneku |
2 kusy | mladých cibulek |
4 lžíce | oleje |
100 g | slaniny (špeku) |
100 ml | bílého suchého vína |
1 lžíce | másla |
rozmarýn | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
vývar na podlití |
Postup přípravy
- Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny.
- Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky.
- Přikryjeme a necháme marinovat. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou. Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. Na závěr krátce dopečeme bez poklice.