Králík na česneku a rozmarýnu
03.03.2020 | Francouzská kuchyně
Ingredience
| 4 porce | králíka |
| 1 kus | česneku |
| 2 kusy | mladých cibulek |
| 4 lžíce | oleje |
| 100 g | slaniny (špeku) |
| 100 ml | bílého suchého vína |
| 1 lžíce | másla |
| rozmarýn | |
| mletý černý pepř | |
| sůl | |
| vývar na podlití |
Postup přípravy
- Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny.
- Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky.
- Přikryjeme a necháme marinovat. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou. Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. Na závěr krátce dopečeme bez poklice.