Recept

Celerové sušenky

01.03.2020 | Celer bulvový


Ingredience

3 kusy velkých brambor
100 g hrubé mouky
100 g másla
1 kus celeru
1 kus vejce
  jemná a hrubá sůl
  sezam

Postup přípravy

  • Uvaříme tři velké brambory, oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme 100 gramů hrubé mouky, 100 gramů másla, 100 gramů nastrouhaného celeru, jedno vejce a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme a krájíme na čtverečky. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Pečeme několik minut v troubě rozehřáté na 160°C.
  • Zdroj: http://www.lidovky.cz/celer-je-opomijeny-pritom-skvely-zkuste-5-nej-receptu-pdk-/dobra-chut.aspx?c=A130103_134241_dobra-chut_mc

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog