Celerové sušenky
01.03.2020 | Celer bulvový

Ingredience
3 kusy | velkých brambor |
100 g | hrubé mouky |
100 g | másla |
1 kus | celeru |
1 kus | vejce |
jemná a hrubá sůl | |
sezam |
Postup přípravy
- Uvaříme tři velké brambory, oloupeme je a nastrouháme najemno. Přidáme 100 gramů hrubé mouky, 100 gramů másla, 100 gramů nastrouhaného celeru, jedno vejce a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme a krájíme na čtverečky. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Pečeme několik minut v troubě rozehřáté na 160°C.
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/celer-je-opomijeny-pritom-skvely-zkuste-5-nej-receptu-pdk-/dobra-chut.aspx?c=A130103_134241_dobra-chut_mc