Celerová polévka na zahřátí
01.03.2020 | Celer bulvový

Ingredience
1 kus | celer |
50 g | sušených hub |
30 g | másla |
250 g | cibule |
vývar | |
sůl | |
koření dle chuti | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup přípravy
- Jeden velký celer očistíme a nakrájíme na kousky. Sušené houby namočíme na hodinu do studené vody a poté je s kmínem podusíme na másle. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji s celerem na pánvi, poté přilijeme vodu nebo vývar a počkáme, až celer změkne. Směs rozmixujeme, přidáme sušené houby a dochutíme solí a kořením.
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/celer-je-opomijeny-pritom-skvely-zkuste-5-nej-receptu-pdk-/dobra-chut.aspx?c=A130103_134241_dobra-chut_mc