Recept

Brokolice v pekáčku

01.03.2020 | Brokolice


Ingredience

5 dkg anglické slaniny
20 dkg sýra
1 kus brokolice
3 dkg másla
25 dkg šunkového saláu
750 g brambor
1 kus cukety
3 kusy vajec
250 ml smetany
1 lžíce sekané petrželky
1 kus vegety
  sůl
  pepř mletý
  grilovací koření
  mletý muškátový květ
  sádlo na vymazání
  strouhanka na vysypání

Postup přípravy

  • Uvaříme brambory ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici rozebranou na růžičky necháme v osolené vodě jen přejít varem. Slijeme ji a necháme okapat. Cuketu nakrájíme na plátky, posypeme grilovacím kořením a na pánvi na slanině orestujeme. Šunkový salám nakrájíme na větší dílky.
  • Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a skládáme brambory. Ty osolíme, opepříme, přidáme uzeninu, brokolici, cuketu, ochutíme vegetou. Pak dáme uzeninu a končíme brambory. Ty opět osolíme, opepříme a dáme plátky másla.
  • Rozmícháme smetanu s vejci, nastrouhaným sýrem, solí, muškátovým květem, zelenou petrželkou a touto směsí zalijeme obsah v pekáčku. V rozehřáté troubě zvolna pečeme brokolici v pekáčku asi 3/4 hodiny.
  • Brokolici v pekáčku ihned podáváme.
  • Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolice-v-pekacku/

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog