Recept

Brambory zapečené s řapíkatým celerem a sýrem

01.03.2020 | Řapíkatý celer


Ingredience

200 ml smetany
2 – 3 kusy řapíků celeru
100 g Nivy
1 kus jablka
3 – 4 lžíce světlé instatní jíšky
200 ml mléka
4 kusy brambor
  muškátový květ
  olej
  tuk na vymazání

Postup přípravy

  • Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 – 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky.
  • Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec přijdou opět plátky brambor.
  • V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 180 – 200 °C přibližně 45 minut.
  • Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.
  • Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brambory-zapecene-s-celerem-a-syrem/

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog