Články

ZUČM MÁ NOVÉ VEDENÍ, novou předsedkyní se stala Ing. Monika Nebeská

01.02.2023 | ZUČM


zelinářská unie čech a moravy má nové vedení

 

Tisková zpráva, 31. 1. 2023

 

Valná hromada Zelinářské unie Čech a Moravy z.s. zvolila nové vedení. Novou předsedkyní unie českých pěstitelů zeleniny je Ing. Monika Nebeská, místopředsedy ZUČM jsou Ing. Petr Hanka a Ing. Radek Smotlacha. Tým ZUČM i nadále pokračuje v prosazování zájmů zelinářské prvovýroby.

 

Valná hromada ZUČM se sešla v podvečer 30. ledna 2023 v kongresovém sále hotelu Jezerka u Sečské přehrady a na svém jednání volila nové Představenstvo a Dozorčí radu Zelinářské unie ech a Moravy z.s. (ZUČM). Předsedkyní ZUČM byla zvolena Ing. Monika Nebeská, místopředsedy se stali Ing. Petr Hanka a Ing. Radek Smotlacha. Funkci předsedkyně Dozorčí rady ZUČM obhájila paní Františka Bestová.

 

„Je pro mne velkou ctí a závazkem být v předsedkyní tak mimořádné organizace, jakou je Zelinářská unie Čech a Moravy z.s. Věřím, že úspěšně navážu na práci svých předchůdců“, řekla při svém úvodním projevu předsedkyně Monika Nebeská. „Obzvláště v této nelehké době je nutné, abychom my pěstitelé vystupovali společně a jednotně. Naše unie ZUČM je tou správnou silou, která může zelinářům hodně pomoct“, dodala.

 

ZUČM sdružuje většinu českých pěstitelů zeleniny, jako odborný sektorový zemědělský svaz je zastupuje vůči státní správě i spotřebitelům. Na své webové stránce ZUČM zveřejňuje mj. aktuální zprávy o stavu pěstování tuzemské zeleniny a také MAPU PĚSTITELŮ, kde mohou všichni zájemci najít svého lokálního pěstitele.

 

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog