Články

Víte, že při vánočním nákupu zeleniny můžete pomoci našim zelinářům?

14.12.2020 | ZUČM


A jak? No tak, že budete hledat zeleninu od českých a moravských pěstitelů. 

Víme, že je těžké se vyznat v záplavě nabídek Vašich oblíbených marketů a obchodů. Když ale budete vyhledávat a kupovat zeleninu, která je označená touto značkou: 

(logem IPZ, zeleniny z integrované produkce), můžete si být jisti, že kupujete opravdu zeleninu čerstvou, českou - zeleninu s rodokmenem. 

Oprávnění používat mají totiž jen pěstitelé - členové naší unie,  které každoročně kontrolujeme, zda zeleniny pěstují podle zásad integrované produkce zeleniny. 

Takto označená zelenina je šetrnější jak k přírodě, tak i ke konzumentovi, má mnohem menší uhlíkovou stopu díky krátké dodavatelské vzdálenosti, není nijak cenově odlišná od ostatní nabízené zeleniny, a hlavně je skutečně česká.

Myslete prosíme při svých nákupech i na to, kam Vaše utracené peníze poputují a pomozte svým chytrým nákupem zachovat naše pole pestrá a zdravá i pro naše děti a vnuky. 

Přejeme všem našim zákazníkům a příznivcům české zeleniny klidné Vánoce a spoustu zdraví v novém roce. 

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog