Články

Ohlédnutí za výstavou FLORA OLOMOUC, podzimní etapa - HORTIKOMPLEX 2021

10.12.2021 | ZUČM


Ohlédnutí za letošní výstavou FLORA OLOMOUC, podzimní etapa - HORTIKOMPLEX

Tradiční zelinářské a ovocnářské dožínky byly letos ve znamení Říše ovoce a zeleniny, integrované produkce a vitamínů. Výstavu ve dnech 14. - 17. 10. 2021 navštívilo přes 20.000 návštěvníků. 

Expozice zelinářství a stánek ZUČM se nacházely tradičně v hlavním pavilonu A, jednotlivým zelinářským podnikům byla dána opět možnost realizovat si svou vlastní expozici a ucházet se tak o titul Nejlepší expozice 2021. Probíhala také soutěž ZUČM o nejlepší výpěstky v jednotlivých kategoriích a o nejlpěší vystavenou kolekci odrůd. Velký zájem byl také o možnost nakoupit si zeleninu od českých zelinářů v "tržnici" před vstupem do pavilonu nebo o ochutnávku "s sebou" od partnerů, kteří se u nás na stánku pochlubili svými produkty.

V pátek jsme se o stánek podělili s naším partnerem - Ústavem zemědelské ekonomiky a informací, tentokrát s jeho součástí - Knihovnou Antonína Švehly (KAŠ). 

Co bylo opravdu povedené, a užili jsme si to my na stánku, ale i návštěvníci všech věkových kategorií -  byla soutěž pro děti. Soutěžilo se ve dvou věkových kategoriích, otázky byly poschovávané po celém pavilónu, a za úspěšné odpovědi dostali soutěžící odměnu v podobě balíčku zeleniny, ovoce a dalších drobných odměn, jako například pexeso KAŠ s obrázky zeleniny  a ovoce ze starých knih.

 

V rámci slavnostního večera bylo uděleno ocenění osobnostem FLORY OLOMOUC - HORTIKOMPLEX za mnohaletý přínos a zásluhy - za ZUČM Fratišce Bestové a  Jaroslavu Zemanovi.

 

 

Děkujeme všem, ktěří se výstavy aktivně zúčastnili a podpořili.

Děkujeme partnerům.

 

Po kliknutí na fotografii se otevře náhled ve větším rozlišení.

Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie
Galerie

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog