Články

Chystáme se na letní etapu výstavy FLORA OLOMOUC

06.08.2021 | ZUČM


ZUČM se společně se zeleninou s rodokmenem od lokálních pěstitelů představí  v rámci letní etapy výstavy FLORA OLOMOUC na olomouckém výstavišti. Od čtvrtku 19. srpna do neděle 22. srpna se tak můžete k našemu stánku přijít seznámit s českou zeleninou a zeptat na vše o našich zelinářích a zelenině.

Těšíme se na Vás!

Více o vlastní výstavě naleznete zde.

Léčivá síla přírody a připomínka antického světa levitující nad hlavami návštěvníků. To jsou hlavní motivy květinové expozice, která od 19. do 22. srpna při letní etapě Flory Olomouc zaplní na olomouckém výstavišti pavilon A. Součástí hlavní expozice inspirované Visutými zahradami Semiramidinými budou i tekoucí proudy vody, kaskádovité záhony plné květin a tisíce léčivých rostlin.

Své místo v programu má také expozice Českého zahrádkářského svazu Zdraví z přírody, výstava Příroda v malbě, malba v přírodě, Výzkumná laboratoř rostlin, Dny moravských vín či letní For Model a tradiční zahradnické trhy.

Součástí hlavní expozice bude také vodní plocha a tisíce léčivých rostlin. Ty zajistí sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ coby hlavní spolupořadatel. Připravené budou i floristické show předních českých floristů či odborné přednášky členů spolku PELERO, například Blanky Kocourkové anebo Jarmily Podhorné

 

 

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog