ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2025 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ
07.11.2025 | ZUČM
ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2025 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ
Čerstvé zprávy od našich zelinářů!
42 - 45. týden
Z polí: Počasí se ustálilo, teploty přejí dozrávání i sklizním. Problém přinášejí intenzivní dešťové srážky, které zpomalují polní práce, ale musíme si poradit. Sklízíme a naskladňujeme na zimu. PODPORUTE SVÉHO LOKÁLNÍHO PĚSTITELE NÁKUPEM ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti, kde je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více! Je dodávaná do všech obchodních sítí!
Ze skladů: Naskladňujeme! Ukládáme na zimu košťálové a kořenové druhy, brambory. Zelárny našich výrobců jedou na plné obrátky, krouháme, kvasíme a vysklaňujeme pro zákazníky, ale i krouháme pro ty, kteří si chtějí zelí naložit sami. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
39 - 41. týden
Z polí: Mrazíky které proběhly celou republikou ukončily sklizeň polích paprik, ostatní druhy zatím drží a my sklízíme a naskladňujeme na zimu. Sklizeň kapusty, brokolice, květáku zatím probíhají bez zastávky. Krouhárenské odrůdy zelí se nejen sklízí, ale i krouhají a prodávají jako krouhanka. PODPORUTE SVÉHO LOKÁLNÍHO PĚSTITELE NÁKUPEM ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti, kde je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více! Je dodávaná do všech obchodních sítí!
Ze skladů: Naskladňujeme! Ukládáme na zimu košťálové a kořenové druhy, brambory. Zelárny našich výrobců jedou na plné obrátky, krouháme, kvasíme a vysklaňujeme pro zákazníky, ale i krouháme pro ty, kteří si chtějí zelí naložit sami. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
34 - 38. týden
Z polí: Zelinářská sezona probíhá tak jak má. Zelenina roste, dozrává my sklízíme - zelí na krouhání, papriky polní, brokolici, květák, cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, hrášek, ředkvičky cukety, kedlubny, jahody, květák, hlávkové zelí, brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest také stále sklízíme svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! A pokud jsme najaký zeleninová druh zapomněli, tak si jej doplňte sami - je plná sezona všech druhů... PODPOŘTE LOKÁLNÍ PĚSTITELE KOUPÍ LOKÁLNÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti, kde je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. V nabídce jsou i jahody, maliny a borůvky. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více! Je dodávaná do všech obchodních sítí!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Kysané zelí už je z nové sezony, plné vitamínů a chutí - vyrobené podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
33. týden
Z polí: Letní sezóna i prázniny v plném proudu! Stále průběžně sejeme a sázíme ředkvičky a saláty, abychom je mohli průběžně sklízet, někdy nám to počasí pokazí a dozraje toho víc nejadnou, ale stejně to zkoušíme dál! -sklízíme - zelí na krouhání, papriky polní, nakladačky, brokolici, květák, řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest také stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! PODPOŘTE LOKÁLNÍ PĚSTITELE KOUPÍ LOKÁLNÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti, kde je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. V nabídce jsou i maliny a borůvky. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více! Je dodávaná do všech obchodních sítí!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí z loňské sezóny - protože prostě dodáváme celý rok, abyste ho měli celoročně k dispozici :) a začínají se také krouhat hlávky z letošní sklizně - naše kysané zelí je vyrobené podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
31 - 32. týden
Z polí: Letní sezóna i prázniny v plném proudu! Průběžně sejeme a sázíme, abychom také mohli průběžně i sklízet, někdy nám to počasí pokazí a dozraje toho víc nejadnou, ale stejně to zkoušíme dál! -sklízíme - zelí na krouhání, papriky polní, nakladačky, brokolici, květák, řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest také stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! Lidé, půda i rostliny si oddychli při deštích a společně věříme, že pomohou v lepším růstu a dorzávání - snažíme se! PODPOŘTE NÁS KOUPÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. V nabídce jsou i maliny a borůvky. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více! Je dodávaná do všech obchodních sítí!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí z loňské sezóny - protože prostě dodáváme celý rok, abyste ho měli celoročně k dispozici :) a začínají se také krouhat hlávky z letošní sklizně - naše kysané zelí je vyrobené podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
29. - 30. týden
Z polí: Letní sezóna v plném proudu! Průběžně sejeme a sázíme, abychom také mohli průběžně i sklízet, někdy nám to počasí pokazí a dozraje toho víc nejadnou, ale stejně to zkoušíme dál! -sklízíme - zelí na krouhání, papriky polní, nakladačky, brokolici, květák, řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest také stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! Horko a sucho minulých dní vystřídaly deště a srážky, věříme že nám srážky pomohou v lepším růstu a dorzávání - snažíme se! PODPOŘTE NÁS KOUPÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. V nabídce jsou i maliny a borůvky. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí z loňské sezóny - protože prostě dodáváme celý rok, abyste ho měli celoročně k dispozici :) a začínají se také krouhat hlávky z letošní sklizně - naše kysané zelí je vyrobené podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
28. týden
Z polí: Letní sezóna v plném proudu! Průběžně sejeme a sázíme, abychom mohli průběžně i sklízet -sklízíme - papriky polní, nakladačky, brokolici, květák, řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest, stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! Horko a sucho minulých dní vystřídaly deště a srážky, věříme že nám srážky pomohou v lepším růstu a dorzávání - snažíme se! PODPOŘTE NÁS KOUPÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. V nabídce jsou i maliny a borůvky. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
27. týden
Z polí: Letní sezóna v plném proudu! Průběžně sejeme a sázíme, abychom mohli průběžně i sklízet -sklízíme - nakladačky, brokolici, květák, řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest, stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších dnech na sklizeň prvních polních paprik. Trápí nás velké horko a sucho, ale snažíme se! PODPOŘTE NÁS KOUPÍ ZELENINY S RODOKMENEM - ve farmářských prodejnách i v obchodní síti je běžně dostupná :)
více na webu nebo FB Ovoce a zelenina s rodokmenem
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
26. týden
Z polí: Jedeme na plný plyn! Průběžně sejeme a sázíme, abychom mohli průběžně i sklízet! A sklízíme - řezanou cibuli (cibule s ořezanou natí - ještě nemá suché slupky), česnek, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, chřest, stále sklízíme ředkvičky, svazkovou cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších týdnech na sklizeň prvních polních paprik, zatím jsou chladné noci, takže ještě nejsou plně ke sklizni.
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
25. týden
Z polí: Jedeme na plný plyn! Průběžně sejeme a sázíme, abychom mohli průběžně i sklízet! A sklízíme - česněk, hrášek, cukety, kedlubny, jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, špenát na přímou spotřebu - většinou na zpracování - do mrazíren, chřest, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších týdnech na sklizeň prvních polních paprik. Ve středních Čechách, ale i jiných oblastech se "naši" vyrovnávají s velkým poškozením kroupami.
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
24. týden
Z polí: Jedeme na plný plyn! Sejeme, sázíme a sklízíme - jahody, květák, rané hlávkové zelí, rané brambory, cukety, hrášek, saláty, špenát na přímou spotřebu - většinou na zpracování - do mrazíren, chřest, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších dnech na sklizeň prvních kedluben. Ve středních Čechách, ale i jiných oblastech došlo k velkým poškozením kroupami.
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
21. - 23. týden
Z polí: Jedeme na plný plyn! Sejeme, sázíme a sklízíme - jahody, první rané brambory, hrášek, saláty, špenát na přímou spotřebu - většinou na zpracování - do mrazíren, chřest, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších dnech na sklizeň prvních kedluben. Studené noci a nestálé počasí nám ztěžuje práci. Evidujeme poškození mrazíky, ale i zaplavením díky bouřkám a přívalovým srážkám.
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
19. - 20. týden
Z polí: Jedeme na plný plyn! Sejeme, sázíme a sklízíme - jahody, saláty, špenát na přímou spotřebu - většinou na zpracování - do mrazíren, bílý chřest, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku a bylinky! Těšíme se v nejbližších dnech na sklizeň prvních kedluben. Na polích je sucho, bez závlahy to neroste! Moc by nám pomohl zahradnický deštík, nejlépe pravidelně a v noci :)
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou prázdné, čistíme a větráme je. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
18. týden
Z polí: Jaro je v plném proudu! Sejeme, sázíme a už i sklízíme - špenát na přímou spotřebu, ale většinou na zpracování - do mrazíren, bílý chřest, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku! Na polích je sucho, horké dny vysouší půdu. Bez závlah se nedaří udržet porosty v dobré kondici. Těšíme se v nejbližších dnech na sklizeň salátů a prvních kedluben. Moc by pomohl zahradnický deštík, nejlépe pravidelně a v noci :)
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou skoro prázdné. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
17. týden
Z polí: Jaro je v plném proudu! Sejeme, sázíme a už i sklízíme - nově začíná sklizeň bílého chřestu, dále sklízíme ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku! Na polích je stále sucho, bez závlah se nedaří udržet porosty v dobré kondici. Před mrazíky, které nám opět kolem víkendu hrozí, chráníme porosty netkanými textiliemi a foliemi.
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také se sklízí. Nabídka českých a moravských rajčat, okurek a paprik se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou skoro prázdné. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
16. týden
Z polí: Jaro je v plném proudu! Sejeme, sázíme a už i sklízíme - ředkvičky, svazkovou jarní cibulku, pažitku! Na polích je nedostatkem srážek stále víc sucho, závlahy jedou naplno. Před mrazíky, které nám stále ještě hrozí, chráníme porosty netkanými textiliemi a foliemi. Držte nám palce!
Ze skleníků: Naše rajčata, okurky a papriky rostou a dozrávají a také sklízí. Nabídka českých a moravských rajčat, okurek a paprik se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady už jsou skoro prázdné. Stále je ale dost kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
15. týden
Z polí: Pracujeme pro novou sezónu! Sejeme, sázíme a už i sklízíme - svazkovou jarní cibulku, pažitku a brzy se těšíme na první ředkvičky! Na polích je víc sucho než bychom si přáli, proto musíme pilně zavlažovat. Před mrazíky, které nám stále hrozí chráníme porosty netkanými textiliemi a foliemi. Držte nám palce!
Ze skleníků: Máme vysázeno, v mnohých sklenících se také sklízí. Nabídka českých a moravských rajčat, okurek a paprik se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady se s postupujícím jarem vyprazdňují, cibule, kořenové druhy a zásoby hlávkového zelí z minulé sezony už končí. Ale v našich zelárnách je dostatek kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
13. - 14. týden
Z polí: Pracujeme pro novou sezónu! Sejeme, sázíme a už i sklízíme - svazkovou jarní cibulku, pažitku a brzy se těšíme na první ředkvičky! V minulých dnech prošly dešťové srážky všemi regiony a podpořily růst na polích. Před mrazíky, které stále hrozí chráníme porosty netkanými textiliemi. Držte nám palce!
Ze skleníků: Máme vysázeno, v mnohých sklenících se také sklízí. Nabídka českých a moravských rajčat, okurek a paprik se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady se s postupujícím jarem vyprazdňují, cibule, kořenové druhy a hlávkové zelí však v nich ještě nejdeme :). A v našich zelárnách je dostatek kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
11. - 12. týden
Z polí: Pracujeme pro novou sezónu! Připravujeme půdu, sejeme jarní zeleniny. Vzhledem k mrazům bez sněhové pokrývky ale hrozí velké nebezpečí popálení mrazem u raných druhů, které již vzešly - proto nakrýváme foliemi a netkanými textiliemi. Držte nám palce!
Ze skleníků: Přes zimu byl sice omezen provoz skleníkových provozů z důvodu energetické náročnosti, ale v lednu a únoru se vysazovaly v některých sklenících rajčata a papriky k časným jarním sklizním a mnohde se již sklízí. Nabídka českých a moravských rajčat a okurek se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady se s postupujícím jarem vyprazdňují, cibule, kořenové druhy a hlávkové zelí však v nich ještě nejdeme :). A v našich zelárnách je dostatek kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
7. - 10. týden
Z polí: Pracujeme pro novou sezónu! Připravujeme půdu, sejeme jarní zeleniny. Mrkev, petržel, ředkvičky a další rané druhy už klíčí a vzcházejí, aby co nejdříve rostly, zrály a byly na našich talířích.
Ze skleníků: Přes zimu je sice omezen provoz skleníkových provozů z důvodu energetické náročnosti, ale v lednu a únoru se vysazovaly v některých sklenících rajčata a papriky k časným jarním sklizním. Nabídka českých a moravských rajčat a okurek se postupně rozšiřuje o další provozy ve kterých se začíná pozimní přestávce sklízet. Na facebooku nebo webovkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více!
Ze skladů: Sklady se s postupujícím jarem vyprazdňují, cibule, kořenové druhy a hlávkové zelí však v nich ještě nejdeme :). A v našich zelárnách je dostatek kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
4. - 6. týden
Z polí: Pole odpočívají. Českou zeleninu lze stále najít ve všech obchodních sítích - především mrkev, celer, petržel, cibuli, červenou řepu a hlávkové zelí. Mnozí z pěstitelů mají v provozu i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!
Ze skleníků: Přes zimu je sice omezen provoz skleníkových provozů z důvodu energetické náročnosti, ale stále jsou k dostání česká a moravská rajčata a okurky! Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce.
Ze skladů: Skladovatelné druhy se vyskladňují do naší obchodní sítě. V zelárnách je dostatek kysaného zelí vyrobeného podle tradiční receptury mléčného kvašení. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech nebo vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.
1. - 3. týden
Z polí: Pole odpočívají, v mnoha oblastech napadla sněhová pokrývka. Českou zeleninu lze stále najít ve všech obchodních sítích - především mrkev, celer, petržel, cibuli, červenou řepu a hlávkové zelí. Mnozí z pěstitelů mají v provozu i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!
Ze skleníků: Přes zimu je sice omezen provoz skleníkových provozů z důvodu energetické náročnosti, ale stále jsou k dostání česká a moravská rajčata a okurky! Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce.
Ze skladů: Co šlo uložit do skladů, je uloženo. V zelárnách je připraveno vyrobené kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech a vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.