Články

ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2024 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ

16.09.2024 | ZUČM


ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2024 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ

I letos pro Vás máme každý týden čerstvé zprávy od našich zelinářů!

 

38. týden

Mimořádná situace ovlivňuje také naše pěstitele, jakmile budeme vědět víc, budeme o situaci na čeksých polích a ve sklenících informovat. 

 

37. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V STÁLE PLNÉ SKLIZNI! Ranní teploty jsou sice poměrně nízko, ale přes den je stále dost tepla a celou zemí také prošlo pásmo dešťových srážek, takže porosty jsou povzbuzeny a zrají ke sklizni.

Sklízí se všechny u nás pěstované druhy! Např.: lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, crispy, crunchy, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev i petržel, mrkev a petržel bez natě, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka), špenát, chřest., hrášek, hlávkové zelí, brambory, cibule, květák, polní papriky... Českou zeleninu dodáváme do všech obchodních sítí a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                    . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, papriky, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách se připravují na letošní soutěž Zelí roku.  Kysané zelí vyrobené plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech  a vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

36. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V STÁLE PLNÉ SKLIZNI! Vysoké teploty a lokální sucho komplikují dozrávání i sklizeň.  

Sklízí se všechny u nás pěstované druhy! Např.: lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka), špenát, chřest., hrášek, hlávkové zelí., brambory, cibule, květák, polní papriky... Českou zeleninu dodáváme do všech obchodních sítí a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                  . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, papriky, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách se otvírají první kádě z letošní sklizně.  Kysané zelí vyrobené plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech  a vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

35. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Střídání teplot a občasné prudké srážky komplikují dozrávání i sklizeň.  Naši zelináři tak stále mají hromadu práce. 

Sklízí se všechny u nás pěstované druhy! Např.: lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek, hlávkové zelí., brambory, cibule, květák, polní papriky... Českou zeleninu dodáváme do všech obchodních sítí a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                  . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, papriky, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách se otvírají první kádě z letošní sklizně.  Kysané zelí vyrobené plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech  a vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

34. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Vysoké teploty a lokální srážky stále komplikují dozrávání i sklizeň  My zelináři stále máme hromadu práce. pečovat. 

Sklízí se všechny u nás pěstované druhy! Např.: lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek, hlávkové zelí., brambory, cibule, květák, polní papriky... Českou zeleninu dodáváme do všech obchodních sítí a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                   . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, papriky, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách jednotlivých pěstitelských farem se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících boxech  a vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

33. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Vysoké teploty a lokální srážky komplikují dozrávání - zvyšují tlak chorob a škůdců - i sklizeň  Naši zelináři stále mají hromadu práce, protože o zdraví porostů zeleniny musí intenzivněji pečovat. 

Sklízí se plné spektrum zeleninových druhů - lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a polní papriky. Českou zeleninu lze bez problému koupit ve všech obchodních sítích a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                    . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

 

31 - 32. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Na některých místech sčítáme škody - kroupy, vyplavené řádky a části polí - a čekáme, zda se některé porosty ještě vzpamatují. Naši zelináři stále mají hromadu práce, protože o zdraví porostů zeleniny musí víc pečovat a také zeleninu sklízet v obtížnějších podmínkách.

Sklízí se lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a polní papriky. Českou zeleninu lze bez problému koupit ve všech obchodních sítích a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí mrknout na MAPU PĚSTITELŮ!                    . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

29 - 30. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! I přes to, že nám počasí moc nepřeje. Extrémní tepla a časté deště zelenině moc nesvědčí. Horká pole jsou živnou půdou pro houbové i bakteriální choroby. Také se množí škůdci... Na některých místech sčítáme škody a čekáme, zda se některé porosty ještě vzpamatují. Zelináři tak mají mnohem víc práce, protože o zdraví porostů musí víc pečovat a také zeleninu sklízet v obtížnějších podmínkách.

Sklízí se lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a polní papriky                        . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

28. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! I přes to, že nám počasí moc nepřeje. Extrémní tepla a časté deště zelenině moc nesvědčí. Horká pole jsou živnou půdou pro houbové i bakteriální choroby. Také se množí škůdci... Na některých místech sčítáme škody a čekáme, zda se některé porosty ještě vzpamatují. Zelináři tak mají mnohem víc práce, protože o zdraví porostů musí víc pečovat a také zeleninu sklízet v obtížnějších podmínkách.

Sklízí se lilek, okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a polní papriky                        . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

27. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Zelináři pilně pracují, pečují o porosty a sklízí! Dešťové srážky jsou především na Moravě téměř na denním pořádku. Vláha svědčí růstu a dozrávání, ale současně je živnou půdou pro houbové choroby, proto mají naši farmáři mnohem víc práce s péčí o zdraví rostlin. 

Sklízí se okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a první polní papriky                        . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

25. - 26. týden

Z polí: ZELENINA S RODOKMENEM JE V PLNÉ SKLIZNI! Zelináři pilně pracují, pečují o porosty a sklízí! Srážky spolu s přívalovými dešti jsou sice lokálního charakteru, vláha je důležitá pro dobrý růst, ale současně mohou vážně poškodit porosty i úrodu.

Sklízí se okurky nakladačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a první polní papriky                        . 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

24. - 25. týden

Z polí: Zelináři pilně pracují, pečují o porosty a sklízí! Srážky spolu s přívalovými dešti jsou pro nás výzvou.

Sklízí se kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí., rané brambory, cibule řezaná (není ještě zaschlá, má uřezanou nať), květák, a zanedlouho už by mohly být i první polní ppriky z jižní Moravy. 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky pro mlsné jazýčky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Uklízíme a větráme. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

22. - 23. týden

Z polí: Zelináři pilně pracují, pečují o porosty a většina jich už sklízí! Lokální přívalové deště a kroupy jsou pro nás další letošní výzvou. se kterou se musíme poprat, aby se naše zelenina dostala k zákazníkům v co nejlepší kondici.

Sklízí se kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest., hrášek v luscích, rané zelí.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. "Naši skleníkáři" nabízí i maliny, jahody a borůvky pro mlsné jazýčky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody už nezbývá téměř nic, sklady se uklízí a větrají. V zelárnách je stále dost kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

20. - 21. týden

Z polí: Zelináři pilně pracují, pečují o porosty a snaží se napravit některé škody způsobené mrazy které je potkaly. Dešťové srážky jsou dobré pro jejich regeneraci. 

Sklízí se kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové..., také svazková cibulka, řezané naťové bylinky, špenát a chřest. 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, většině z nich se pilně sklízí. Sklízí se i jahody! Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody se doprodává ještě poslední červená řepa, cibule, celer, hlávkové zelí a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

19. týden

Z polí: Zelináři ještě stále doufají, že se už neobjeví další škody způsobené mrazy které je potkaly. Mráz snad ušetřil papriky, které musely ještě před mrazy ven na pole a díky nimž si dělali vrásky zelináři na jižní Moravě.

Byla zahájena sklizeň prvních kedluben, jinak se sklízí ředkvičky, různé druhy salátů, svazková cibulka, řezané naťové bylinky, špenát a chřest.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, většině z nich se pilně sklízí. Sklízí se i jahody! Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody se doprodává ještě poslední červená řepa, cibule, celer, hlávkové zelí a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

18. týden

Z polí: Zelináři ještě stále obcházejí porosty, nakukují pod fólie a doufají, že se už neobjeví další škody způsobené mrazy v minulém týdnu. Mráz snad ušetřil papriky, které musely ještě před mrazy ven na pole a díky nimž si dělali vrásky zelináři na jižní Moravě.

Byla zahájena sklizeň prvních kedluben, jinak se sklízí ředkvičky, saláty, svazková cibulka, řezané naťové bylinky, špenát a chřest.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije,vězšina porostů už je ve fáti, kdy se pilně sklízí. Sklízí se i první jahody! Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody se doprodává ještě poslední červená řepa, cibule, celer, hlávkové zelí a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

17. týden

Z polí: Celou oblast Čech postihl v tomto týdnu noční mráz, který poškodil především ovocnáře. Zelenina byla ve většině případů nakrytá, přesto byly místy poškozeny i nakryté rané brambory a i některé porosty v necitlivější fázi - cukety, výsevy kořenové zeleniny apod. Některé zeleniny mohou mít poškozeny nadzemní části a tím pádem i nižší hodnotu při uplatnění na trhu (zažloutlé listy ředkviček apod.). Některé porosty mohou být ještě obnoveny - přesety nebo znovu vysázeny.

Sklízí se ředkvičky, saláty, svazková cibulka, řezané naťové bylinky, špenát a bílý chřest - ten zelený byl poškozen mrazem a msuíme čekat, až vylezou nové nepoškozené výhony.

 

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije,vězšina porostů už je ve fáti, kdy se pilně sklízí. Blíží se i první jahody! Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody se doprodává červená řepa, cibule, celer, hlávkové zelí a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

16. týden 

Z polí: Sezona je díky nebývale teplému počasí o 3-4 týdny napřed, nynější ochlazení může mít negativní vliv na pokročilou vegetaci zeleninových druhů, ty choulostivější máme nakryté. Vysazujeme hlávkové zelí, papriky a další druhy. Sklízíme svazkovou cibulku, hlávkový salát, pórek, pažitku, špenát a chřest. Doprodáváme zbytky loňské úrody a to jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, ve všude již máme vysazeno a pečujeme o rostlinky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Z loňské úrody se doprodává červená řepa, cibule, celer, hlávkové zelí a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

 

13. - 15. týden 

Z polí: Sezona je díky nebývale teplému počasí o 3-4 týdny napřed. Sklízíme svazkovou cibulku, pórek a pažitku, čekáme první sklizně chřestu. Doprodáváme zbytky loňské úrody a to jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, ve všude již máme vysazeno a pečujeme o rostlinky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

11. - 12. týden 

Z polí: Pole ožívají, sejeme a pečujeme o porosty zeleniny z podzimních výsevů.  Sklízíme svazkovou cibulku a pažitku. Doprodáváme zbytky loňské úrody a to jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, ve všude již máme vysazeno a pečujeme o rostlinky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, zbytky mrkve, petržele a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

9. - 10. týden 

Z polí: Pole ožívají, pilně sejeme a pečujeme o porosty zeleniny z podzimních výsevů.  Stále ještě se prodávají  zbytky loňské úrody a to jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem to žije, ve všude již máme vysazeno a pečujeme o rostlinky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, zbytky mrkve, petržele a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

7. - 8. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  V některých níže pložených oblastech už začínají první jarní práce, avšak podmáčená půda brzdí setí jarních druhů. Stále ještě je co prodávat jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Tam kde se přes zimu nepěstovalo již ale rostou nové rostlinky a zakládá se nová úroda. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

5. - 6. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka a salátové i mini okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a pastiňák. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

 

4. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka a také první letošní moravské salátové okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen v někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a celer. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

 

1. - 3. týden PŘEJEME VŠEM MILOVNÍKŮM ČESKÉ ZELENINY SPOUSTU ZDRAVÍ V CELÉM LETOŠNÍM ROCE!

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka. Sice omezeně a jen v některých sklenících, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a celer. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog