Články

ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2024 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ

20.02.2024 | Unie


ČESKÁ ZELINÁŘSKÁ SEZÓNA 2024 - AKTUÁLNĚ Z NAŠICH POLÍ, SKLENÍKŮ A SKLADŮ

I letos pro Vás máme každý týden čerstvé zprávy od našich zelinářů!

 

7. - 8. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  V některých níže pložených oblastech už začínají první jarní práce, avšak podmáčená půda brzdí setí jarních druhů. Stále ještě je co prodávat jak ze dvora, tak i ve farmářských prodejnách. Podrobnosti lze najít na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka, salátové okurky i mini okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Tam kde se přes zimu nepěstovalo již ale rostou nové rostlinky a zakládá se nová úroda. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a pastiňák. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou v obchodech najdete jednoduše v chladících vitrínách! Více na stránkách našich zeláren.

 

5. - 6. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka a salátové i mini okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a pastiňák. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

 

4. týden 

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka a také první letošní moravské salátové okurky. Pod sklem se sice pěstuje omezeně a jen v někde, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a celer. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

 

1. - 3. týden PŘEJEME VŠEM MILOVNÍKŮM ČESKÉ ZELENINY SPOUSTU ZDRAVÍ V CELÉM LETOŠNÍM ROCE!

Z polí: Pole odpočívají a sbírají sílu na letošní sezonu.  Podrobnosti o prodejích ze dvora a farmářských prodejnách jednotlivých pěstitelů lze najít také na MAPĚ PĚSTITELŮ.

Ze skleníků: Sklízí se rajčátka. Sice omezeně a jen v některých sklenících, protože náklady na energie jsou stále vysoké, ale jsou k dostání. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. 

Ze skladů: Máme ještě schované a postupně dodáváme hlávkové zelí, celer, červenou řepu, ale i mrkev, petržel a celer. V zelárnách kvasí šťavnaté a zdravé kysané zelí plné vitamínů a skvělých chutí. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí!

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog