Články

Česká zelenina na podzimní etapě FLORA Olomouc - HORTIKOMPLEX

07.10.2021 | ZUČM


Česká zelenina na podzimní etapě výstavy FLORA OLOMOUC - HORTIKOMPLEX

Tisková zpráva, 6. 10. 2021

 

Zelinářská unie Čech a Moravy z.s. (ZUČM) oslaví Rok ovoce a zeleniny i na podzimní etapě 26. ročníku výstavy Flora – HORTIKOMPLEX v Olomouci. Na výstavě se v rámci společné expozice, zaštítěné ZUČM, představí na 35 nebo jen pěstitelů zeleniny z celé republiky. ZUČM soutěže o nejlepší výpěstky v jednotlivých skupinách zelenin a soutěž o nejlepší expozici. A tematicky zasoutěžit si budou moct na místě i nejmenší návštěvníci. Podzimní Flora – HORTIKOMPLEX se letos uskuteční již po 26. 


Od čtvrtka 14. 10. 2021 do neděle 17. 10. 2021.  proběhne podzimní etapa olomoucké výstavy Flora HORTIKOMPLEX. Pojmenování HORTIKOMPLEX zdůrazňuje setkání všech profesionálních zahradnických oborů na jedné výstavě. A nejen to, Flora HORTIKOMPLEX se stala přehlídkou toho nejlepšího, co čeští a moravští pěstitelé nabízí. 

 

Expozice hlavního pavilonu A olomouckého výstaviště pod názvem „V říši ovoce a zeleniny“ odkazuje na počin OSN, která vyhlásila letošní rok Rokem ovoce a zeleniny. Prezentace ZUČM je na této výstavě tvořena adresnými expozicemi jednotlivých pěstitelských firem, specifikem je také označení odrůd u jednotlivých plodin a soutěže, které ZUČM u příležitosti výstavy vyhlašuje. „Odborná komise bude posuzovat kvalitu výpěstků v jednotlivých skupinách zelenin, ale také udělovat cenu za nejlepší expozice. Návštěvník se tak bude moci seznámit s nabídkou konkrétních pěstitelů i obdivovat krásu a nápaditost prezentace a ztvárnění letošního tématu“ vysvětluje Alice Kouřilová, vedoucí kanceláře ZUČM a dodává: „Snažíme se formou těchto soutěží návštěvníky upoutat a upozornit na to, že česká profesionální produkce zeleniny je na špičkové úrovni a že nákupem české zeleniny si mohou koupit kvalitu, která je současně zdravá a krásná.“ S výsledky soutěží budou mít návštěvníci možnost se seznámit po celou dobu výstavy.  Oceněné výpěstky budou viditelně označeny přímo v expozicích.  

 

ZUČM myslí také na doprovodný program, letos plánuje přehlídku výrobců kysaného zelí, přehlídku odrůd česneků, poradenství, nebo ochutnávky zeleniny a kysaného zelí. Ve spolupráci s partnerskou Ovocnářskou unií Moravy a Slezska a s Výstavištěm Flora a.s. je připravena zajímavá soutěž také pro dětské návštěvníky, ve které bude odměna plná zdraví a vitamínů. 

Více k výstavě naleznete na stránkách Výstaviště Flora Olomouc a.s. zde.

Přidejte se k nám

Proč se stát členem Zelinářské unie Čech a Moravy? Posláním Zelinářské unie Čech a Moravy je hájit zájmy zelinářů, propagovat a podporovat zelinářství v Čechách a na Moravě a kladně působit na stravovací návyky konzumentů s cílem zvyšování spotřeby zdravé, chutné a kvalitní zeleniny vypěstované pěstiteli v České republice.

Blog