Řapíkatý celer plněný v těstíčku – smažený

Na přípravu budete potřebovat:

4 řapíky celeru, 70 g anglické slaniny vcelku, 70 g sýra niva vcelku, 100 ml perlivé vody/sifonu, 1 celé vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce hladké mouky, olej na smažení

Postup přípravy receptu:

1) Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlubší žlábek (kvůli pozdějšímu plnění). Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky. Řapíky překrojíme na polovinu a dáme nejlépe do hrnce na pařák na 3 minuty pod pokličkou přejít varem. Vyndáme na talíř a necháme vystydnout.

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 52) Ze sýra a slaniny si nakrájíme špalíčky stejně dlouhé, jako řapíky. Obojí opatrně natlačíme do žlábků řapíků a obalíme v těstíčku.

3) Smažíme ve vetší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

4) Podáváme s různě upravenými bramborami jako hlavní chod.

5) Takto osmažený řapík je také velice chutný s česnekovým dipem, připraveným smícháním jogurtu, trochou tatarky a prolisovaného česneku.

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 1

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 3Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 4

 

 

 

 

 

 

 

Poznámka
Řapík lze z těstíčka přemístit ještě do strouhanky a poté osmažit(ale dělá se to velice špatně). Je chutný i obalený v Hrašce.

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/32796-rapikaty-celer-plnenyv-testicku-smazeny/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Farmářský den v Zálezlicích se velice vydařil (09/2017)

V neděli dne 25. června pozvala firma Hanka Mochov širokou veřejnost a zejména všechny milovníky zeleniny do svého nově vybudovaného areálu v Zálezlicích u Mělníka, kde … číst celé

Výběrové řízení na vědecko-výzkumného pracovníka se specializací na zeleninu (04/2017)

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ROSTLINNÉ VÝROBY, v. v. i. Drnovská 507, 161 06 Praha 6 – Ruzyně hledá pro Sekci aplikovaného výzkumu zelenin a speciálních plodin … číst celé

Zelinářské dny (01/2017)

  Pozvánka na Zelinářské dny 2017 Zelinářské dny 2017 se budou konat ve dnech 30.1. – 31.1. 2017 v hotelu Skalský dvůr v Lísku u Bystřice … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Listopad 2017
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2017 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66