Polévka z řapíkatého celeru

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

řapíkatý celer 250 g, mrkev 150 g, větší cibule 1 ks, zeleninový vývar 1l, máslo 30 g, kus zázvoru 1 cm, smetana 1,5 dl, muškátový oříšek 1 špetka, čerstvě namletý pepř, čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu:Polévka z řapíkatého celeru

1) Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev.

2) Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí.

3) Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou.

4) Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalijte smetanou a podle potřeby dosolte.

5) Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát.

6) Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.

Zdroj: http://fresh.iprima.cz/recepty/polevka-z-rapikateho-celeru

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Zelinářské dny 2018 (01/2018)

Ve dnech 29. a 30. ledna 2018 se budou konat Zelinářské dny. Pozvánka – viz odkaz: http://zucm.cz/wp-content/uploads/2018/01/Pozv%C3%A1nka-na-Zelin%C3%A1%C5%99sk%C3%A9-dny-2018.pdf

starší aktuality »

Kalendář

Duben 2018
Po Út St Čt So Ne
« Led    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.
Fruit Logistica

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2018 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66