Kuřecí nákyp s brokolicí a bramborem

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

300 g kuřecích prsíček, 3 ks vajec, 3 dl smetany, 2 ks brokolice, 100 g čedaru, 800 g brambor, 2 lžíce olivového oleje, kari koření, mletý pepř, sůl, máslo na vymazání, strouhanku na vysypání

Postup přípravy receptu:

1) Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na slabé nudličky. Nudličky orestujeme na trošce olivového oleje. Kuřecí nudličky okořeníme troškou kari koření, solí a pepřem. Podle potřeby podléváme trochou vody. Hotové kuřecí nudličky necháme zatím stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a dáme též vařit do osolené vody. Brokolici po uvaření ihned propláchneme pod studenou vodou. Smetanu, vejce a nastrouhaný sýr promícháme.

2) Mísu vhodnou do trouby vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno formy poskládáme část brambor, které jsme opatrně promíchali s brokolicí. Na směs poklademe kuřecí nudličky, které přikryjeme zbytkem brambor. Nákyp přikryjeme dochucenou smetanou a vše dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme dozlatova asi 45 minut.

3) Kuřecí nákyp s brokolicí a bramborem rozdělíme na talíře a podáváme teplé jako hlavní chod.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/kureci-nakyp-s-brokolici-a-bramborem/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Farmářský den v Zálezlicích se velice vydařil (09/2017)

V neděli dne 25. června pozvala firma Hanka Mochov širokou veřejnost a zejména všechny milovníky zeleniny do svého nově vybudovaného areálu v Zálezlicích u Mělníka, kde … číst celé

Výběrové řízení na vědecko-výzkumného pracovníka se specializací na zeleninu (04/2017)

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ROSTLINNÉ VÝROBY, v. v. i. Drnovská 507, 161 06 Praha 6 – Ruzyně hledá pro Sekci aplikovaného výzkumu zelenin a speciálních plodin … číst celé

Zelinářské dny (01/2017)

  Pozvánka na Zelinářské dny 2017 Zelinářské dny 2017 se budou konat ve dnech 30.1. – 31.1. 2017 v hotelu Skalský dvůr v Lísku u Bystřice … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Říjen 2017
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2017 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66