Brokolicový krém s bramborem

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

700 ml zeleninového vývaru, 1 pór, 30 g másla, 3 snítky tymiánu, 450 g brokolice, 400 g brambor, bílý mletý pepř, sůl, krutony, extra panenský olej

Postup přípravy receptu:

1) Na přípravu brokolicového krému si nachystejte zeleninu – očištěný pórek nakrájejte na slabá kolečka, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, umytou brokolici rozdělte na růžičky.

2) Ve větším hrnci s máslem pomalu orestujte nakrájený pórek. Restujte 10 – 15 minut, dokud nechytne pórek barvu.

3) Do základu přidejte růžičky brokolice, nakrájené brambory a společně restujte asi 5 minut. Do hrnce se směsí přilijte teplý vývar a pomalu vařte asi 30 minut.

4) Měkkou zeleninu rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte tymiánem, solí a bílým pepřem.

5) Brokolicový krém s bramborem rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, ozdobte krutony a podávejte teplý jako první chod.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolicovy-krem-s-bramborem/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Zelinářské dny 2018 (01/2018)

Ve dnech 29. a 30. ledna 2018 se budou konat Zelinářské dny. Pozvánka – viz odkaz: http://zucm.cz/wp-content/uploads/2018/01/Pozv%C3%A1nka-na-Zelin%C3%A1%C5%99sk%C3%A9-dny-2018.pdf

starší aktuality »

Kalendář

Duben 2018
Po Út St Čt So Ne
« Led    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.
Fruit Logistica

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2018 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66