Brokolice zapečená s vejci a nivou

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

300 – 400 ml smetany na vaření, 250 g nivy, 4 – 5 ks vajec, ½ balíčku kysaného zelí, 1 ks brokolice, sůl, mletý pepř, tymián

Postup přípravy receptu:

Brokolice zapečená s vejci a nivou1) Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a do poloměkka uvaříme v osolené vodě. Scedíme ji a necháme okapat.

2) Mezitím si nahrubo nastrouháme nivu, vejce rozšleháme s mlékem a kořením, kysané zelí vymačkáme a překrájíme.

3) Do máslem vymazaného pekáčku dáme půlku brokolice, zasypeme zelím a 3/4 nivy. Poklademe zbytkem brokolice a zalijeme vaječnou směsí. Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme asi 40 minut. Pak odkryjeme, zasypeme zbytkem sýra a dokřupava dopečeme.

4) Brokolici zapečenou s vejci a nivou necháme mírně zchladnout na mřížce, pak naporcujeme a podáváme.

 

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolice-zapecena-s-vejci-a-nivou/

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Výběrové řízení na vědecko-výzkumného pracovníka se specializací na zeleninu (04/2017)

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ROSTLINNÉ VÝROBY, v. v. i. Drnovská 507, 161 06 Praha 6 – Ruzyně hledá pro Sekci aplikovaného výzkumu zelenin a speciálních plodin … číst celé

Zelinářské dny (01/2017)

  Pozvánka na Zelinářské dny 2017 Zelinářské dny 2017 se budou konat ve dnech 30.1. – 31.1. 2017 v hotelu Skalský dvůr v Lísku u Bystřice … číst celé

Pozvánka na seminář: Inovativní přístupy pěstitelských technologií zeleniny a ovoce (11/2016)

Pozvánka na seminář: Inovativní přístupy pěstitelských technologií zeleniny a ovoce, který se bude konat na Zahradnické fakultě v Lednici 9.11.2016 pod společnou organizací SZIF a … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Září 2017
Po Út St Čt So Ne
« Dub    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2017 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66