Brambory zapečené s řapíkatým celerem a sýrem

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

200 ml smetany, 2 – 3 řapíky celeru, 100 g sýru Niva, 1 velké jablko, 3 – 4 lžíce světlé instantní jíšky, 200 ml mléka, 4 větší brambory, muškátový květ, olej, tuk na vymazání

Postup přípravy receptu:

Brambory zapečené s celerem a sýrem1) Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 – 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky.

2) Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec přijdou opět plátky brambor.

3) V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory.

4) Pečeme v předehřáté troubě při 180 – 200 °C přibližně 45 minut.

5) Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brambory-zapecene-s-celerem-a-syrem/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Zelinářské dny 2018 (01/2018)

Ve dnech 29. a 30. ledna 2018 se budou konat Zelinářské dny. Pozvánka – viz odkaz: http://zucm.cz/wp-content/uploads/2018/01/Pozv%C3%A1nka-na-Zelin%C3%A1%C5%99sk%C3%A9-dny-2018.pdf

starší aktuality »

Kalendář

Červenec 2018
Po Út St Čt So Ne
« Led    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.
Fruit Logistica

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2018 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66